Activiteit op het water van de Edersee dichtbij Frankenau

Activiteiten bij ons vakantiehuis omgeving Waldeck, Stuwmeer Edersee

In de directe omgeving rondom Frankenau en Stuwmeer Edersee kun je een heerlijke actieve vakantie beleven.  Deze omgeving van Waldeck Frankenberg bij hoog Sauerland biedt vele mogelijkheden zoals ....

 

  • WANDELEN  - Je kunt kiezen uit vele bewegwijzerde wandelroutes. Wandel door de indrukwekkende natuur over natuurgevormde wandelpaden en laat je leiden en betoveren door het prachtige natuurschoon van Nationaal Park Kellerwald-Edersee bij Frankenau.  Lees meer...

  • STUWMEER EDERSEE - Er zijn meerdere mogelijkheden om actief op en aan het water actief te zijn, Lees meer...

  • VISSEN  -  Visparadijs voor roofvisser, Lees meer...

  • E-BIKE  -  In dit heuvellandschap is het mogelijk om te gaan fietsen, verstandig is het wel om je hier goed op voor te bereiden, Lees meer...

  • GOLFEN - Golfen in een prachtige omgeving van Waldecker Land, Lees meer...
  • WINTERSPORTWintersport in Sauerland, Lees meer...

  • HUIFKARTOCHTDoor Nationaal Park Kellerwald-Edersee, Lees meer..

Onze vakantiewoning is gelegen in dit prachtige natuurgebied van Nationaal Park Kellerwald-Edersee, wij bieden onze woning te huur aan, Lees meer... 

De natuur gaat zijn gang in de oerbeukenbossen .bij Frankenau.

Wandelen door het natuurgebied "Kellerwald-Edersee" bij Frankenau

Aan de wandel door de beukenbossen van Natuur- en Nationaalpark Kellerwald-Edersee waar men de natuur zijn gang laat gaan. De natuur verkennen of een stad ontdekken rondom Frankenau? Wandelen is een prettige manier van ontspannen en onthaasten. 

Bord met wandelroutes langs de Dreiherrenstein wandelroute in de beukenbossen van Frankenau

Deze omgeving biedt veel mogelijkheden voor de echte wandelaar en natuurliefhebber. Bij ons vakantiehuisje zijn talrijke wandelroutes die je leiden door de mooiste natuurlandschappen van Duitsland. Oerbeukenbossen die behoren tot één van de grootste en meest unieke bossen van Europa.

Wandelen door natuurgebied bij Waldeck in Frankenau.

Kellerwaldsteig- en Urwaldsteig wandelroute zijn de meest bekende en  langste afstand wandelroutes van de omgeving. Routes die onderscheiden zijn met het Duitse kwaliteitszegel 'Wunderbares Deutchland'. Naast deze "actief" te bewandelen wandelroutes zijn er ook diverse minder intensieve  wandelroutes voor de recreatieve wandelaar.

 

Foto: Wandelaars  lopen een wandelroute door heuvelachtige uitgestrekte weidevelden van Frankenau.

Beukenbladeren in de zon

Wandelgebied

Frankenau 

Nationaal Park Kellerwald-Edersee 

Unesco's Wereldnatuurerfgoed

Am Sternberg121 huren

Wij verhuren onze unieke accommodatie in Frankenau aan de rand van het Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Een Fantastisch vakantiehuis met veel comfort. Vanuit deze vakantiewoning kun je heerlijke wandelingen maken door een uniek stuk natuurgebied.

Aanlegplaats aan de Edersee.

Stuwmeer Edersee

Stuwmeer Edersee biedt op en rond het water veel mogelijkheden voor watersport. Zo kun je hier o.a. een boot huren bij een verhuurbedrijf en gaan varen over de Edersee of met een waterscooter het water verkennen. Voor vissers een echt visparadijs vanwege de grote roofvissen die hier in het grote water worden gevangen. Je vindt er steile taluds en aan de andere kant juist meer zand. Voor surfers, zeilers en overige watersporters zijn er mogelijkheden te over. Materiaal hiervoor kun je ook huren.

Roofvisparadijs Edersee voor de natuurvisser.

Vissen in het roofvisparadijs van de Edersee

Stuwmeer Edersee ligt midden in Duitsland. Het grootste stuwmeer van Europa en een echt roofvisparadijs. Het is de hotspot voor de snoek, snoekbaars en andere baarzen en één van de weinige wateren waar de hele oever toegankelijk is, zodat je naar hartenlust kan vissen. Ook kun je een boot huren bij verschillende boot verhuur bedrijven. Er zijn verschillende kantoren waar je een visvergunning kan verkrijgen tegen een prijs van 14,50 euro per dag. Meerdaagse vergunningen zijn ook mogelijk, hier gelden dan speciale prijzen voor.

Fietsen langs Edersee
fietsers bij de Edersee

E-Bike

Het is heel goed fietsen rondom de Edersee er zijn goed aangelegde fietspaden. Dit gebied is bij uitstek de streek om mooie, ontspannende en avontuurlijke fietsroutes te maken. Voor de touristische fietser is het daarbij verstandig de e-bike te gebruiken aangezien de soms hoge heuvels veel energie en kracht van het lichaam eisen. E-bikes zijn te huur bij het informatiecentrum bij de Edersee. Rondom de Edersee. zijn meerdere accu-oplaadstations zodat je langere afstanden kan afleggen.  

Golfbaan van Waldeck in Duitsland

Golfen

Als golfbestemming is Duitsland steeds populairder aan het worden. Ben je een echte golfliefhebber en wil je tijdens je vakantie deze hobby ook doen? Voor de echte golfers zijn er schitterende banen met glooiende hellingen middenin de natuur. Je vindt altijd een golfresort dat bij je past en niet ver van ons huisje. Ze zijn goed betaalbaar en je vindt er zowel 9- als 18 holes banen. Vooraf kun je reserveren op de website van het golfresort.

Quernst kirche in het sneeuwlandschap in de winter.

Wintersport

In de winter behoort Sauerland tot een van de leukste wintersportgebieden. Je kunt hier skiën, snowboarden, langlaufen. Goede voorzieningen ter plaatse maken de wintersport gebieden prima toegankelijk. Een grote sneeuwzekerheid door het inzetten van sneeuwkanonnen. Winterberg en Willingen liggen beiden 40 kilometer rijden van ons vakantieverbllijf.

Huifkartocht door bossen Nationaal Park Kellerwald-Edersee

Huifkartocht

Op korte afstand van ons vakantiehuis bevindt zich manege van Frankenau, waar gekwalificeerde instructeurs je onder hun hoede nemen, ongeacht of je beginner bent of gevorderde. Instructeurs leren jullie kinderen niet alleen paardrijden, maar ook hoe ze met paarden moeten omgaan. Wil je het kellerwald in de huifkar ervaren en bekijken, ook dit is mogelijk, maak daarvoor een afspraak bij de manege. Het aanbod van de manege is veelzijdig.