beukenblad uitzicht vakantiehuis sauerland

Uitstapjes en activiteiten in omgeving van het Sauerland

Vakwerkstad

Vakwerkstad dichtbij het Sauerland


Uitstapjes in omgeving Waldeckerland

Naast een schitterende natuur met een grote afwisseling aan natuurlandschappen, flora en fauna bied de direkte omgeving legio mogelijkheden voor het maken van leuke uitstapjes en activiteiten. Vele vakwerkstadjes nabij Frankenau zijn het bezichtigen waard zoals Marburg,

Bad Wildungen, Fritzlar en Korbach e.d. Uitnodigen stadjes met authentieke vakwerkhuizen en leuke winkelstraten met gezellige terrasjes. Lekker om doorheen te wandelen en voordelige inkopen te doen of heerlijk op een terrasje te zitten of tijdens uw vakantie. Hier kunt u ook inkopen boodschappen doen bij de verschillende supermarkten. Hieronder zijn enkele mogelijkheden uiteen gezet.


Rondvaartboot op Edersee

Tijdens een rondvaart op de Edersee kunt u zich heerlijk ontspannen en het u naar uw zin maken op een van de comfortabele schepen van de Diemel en Edersee vloot. U zult enthousiast zijn en genieten van het mooiste uitzicht over de Edersee. Personenrondvaartboot Edersee biedt lijn- en rondvaarten volgens dienstregeling van het seizoen. Het zijn nieuwe moderne schepen die 540 tot 700 Personen kunnen vervoeren.


Watersportactiviteiten en ontspanning op Edersee

Ook zeilen en andere watersporten zoals kanoen en surfen zijn activiteiten om heerlijk van te genieten op de Edersee. Verfaande vissers kunnen in deze omgeving van de natuur genieten en vissen vangen van enkele meters groot in een meer vol vis. Het meer Edersee is een van de meest visrijkste wateren van Duitsland en telt over de 30 soorten vis. Met een gehuurde roei- motor- of zeilboot vaar je naar een goede stek en kun je baarsen en snoeken tot wel enkele meters vangen.

Rondvaartboot

Rondvaartbbot op de Edersee

Watersport

Heerlijk zeilen tijdens vakantie in Duitsland

Visser

Vissen in roeiboot op de Edersee

Huifkar

Met huifkar door het bos van Kellerwald-Edersee


Huifkartocht Kellerwald Edersee

Dichtbij onze vakantiewoning op nog geen 500 meter van ons huisje ligt manege Kellerwald. Deze manege biedt huifkartochten in het Nationalpark en paardrijlessen voor beginners en gevorderden. Onder begeleiding kun je kennis maken met de paarden, de sfeer proeven van het paardrijden en genieten van de prachtige omgeving.


Zomerrodelbaan bij Edersee

Vanaf 250 meter hoogte rodelt u op de langste rodelbaan van regio Waldeckerland. Met een remhendel kunt je zelf de snelheid regelen. Wilt u wat minder actie, dan is het minigolfspel in een stenen spellandschap een betere keuze. Ook is hier een avonturenspeelplaats, trampoline, nautic jet, dierenknuffelweide, bungee jump, uitzichttoren en een gezellig terras.

odelbaan

Plezier op de rodelbaan Edersee

Wildpark Edersee

Wildpark Edersee

Wildpark Frankenberg

Wildpark Frankenberg


Wildpark Edersee

Ook wilde dieren zijn in het Waldeckerland thuis. In het wildpark ziet u niet alleen vossen en hazen, maar ook wolven, moeflons, linx, wilde kat, wilde zwijnen en verschillende soorten roofvogels zoals de grootste roofvogel de oehoe en gieren. Laat u verbazen door inheemse dieren en geniet van de roofvogelshow in een onvergetelijke omgeving. Tijdens de roofvogelshow vliegen de soms grote vogels vlak boven je langs en ervaar je hoe behendig en groot ze zijn. Het is niet alleen voor volwassenen maar vooral ook voor kinderen een hele belevenis. Ook kunnen de kinderen vriendschap sluiten met de dieren in de knuffelweide. Het Wildpark is een instelling van het Nationaalpark Kellerwald Edersee.


Wildpark Frankenberg

Wildpark Frankenberg is gratis toegankelijk dierenpark met inheemse dieren als everzwijnen, herten, vossen, etc..Op het park kunt u speciaal wild voer kopen en de dieren uit uw hand laten eten. Kinderen kunnen zo op een leuke manier kennis maken met de dieren.

Gewoon in alle rust genieten van omgeving, op het water ronddobberen in een gehuurd bootje op de Edersee of heerlijk eten in diverse restaurants, te veel om op te noemen en legio mogelijkheden!
Kortom, een omgeving om tot rust te komen en er even helemaal lekker tussenuit te zijn.


Ettelsberg kabelbaan

Het hele jaar door geopend van 9–17 uur, wanneer men kan skieen is de kabelbaan vanaf 8.00 uur geopend. Een kabelbaan die u naar het Hochplateau van de Ettelsberg brengt. Hier bevindt zich de authentieke Ettelsberghütte, het unieke Willinger Hochheide

Uitzicht op velden

Ettelsberg kabelbaan tijdens het Alpenhoornblazers festival in Willingen

Kasteel Waldeck

Slot Waldeck


Kasteel

Slot Friedrichstein


Slot Waldeck

200 m boven het 27 km lange meer troont het karakteristieke bouwwerk van de regio, de machtige Burcht Waldeck. Vroeger was dit een gevangenis. Tegenwoordig is er in het slot een First-Class-Hotel met verscheidene restaurants. Vanaf het uitzichtsterras heeft men een wonderbaarlijk uitzicht over de Edersee en op het Nationalpark Kellerwald-Edersee.


Slot Friedrichstein

Schloss Friedrichstein is ontstaan in de jaren 1704 -1717 en ligt op 300 Meter hoge heuvel en reikt ver boven de stad uit In ieder jaargetijde lokt het bezoekers van heinde en verre. Als men de berg waarop het kasteel staat te voet beklommen heeft, wordt men beloond met een schitterend uitzicht over Bad Wildungen en de omgeving. Sinds 1980 is het slot een Café/Restaurant en een Jacht- en Militairmuseum. Iedere woensdag is er een wafeldag, waarop onbeperkt wafels genuttigd kunnen worden.


Boomkronenpad Edersee

Direct aan de zuidoever van de Edersee gelegen in het nationalpark Kellerwald wordt voor de bezoekers een prachtige afwisseling geboden, tussen enerzijds het diepe groen van de beukenbomen en het donkere blauw van het water midden in de fascinerende natuur. Vanaf hier heeft men schitterende uitzichten. De TreeTopWalk is ontworpen voor alle leeftijdsgroepen. Ouders met kinderwagens en zelfs mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, kunnen het 250m lange pad tussen de bomen door eenvoudig en veilig gebruiken. De hond mag ook mee, mits aangelijnd. Het is dicht in de buurt van het wildpark en er zijn combitickets tegen gunstigere prijzen verkrijgbaar.

Boomkronenpad

Boomkronenpad bij Edersee nabij Sauerland

Maislabyrint

Maislabyrint bij de Edersee nabij Sauerland


Maislabyrint Edersee

Een echte belevenis is het lopen door het doolhof van het maislabyrinth. Er is ook een echt maiszwembad, een outdoor slalombaan met Go karts, tractorrondrit, springkussen, speelplaats, kinderboerderij. Bezichtiging van landbouwapparatuur, nuttig gewas, natuurpad voor educatieve doeleinden, en een Maislabyrinth Quiz.


Bergfreiheit

Bergfreiheit ligt op ongeveer 15 km van onze vakantiewoning, gelegen in het Kellerwald. Voornaamste bezienswaardigheden van dit dorp zijn.

  • het "Kupfererzbergwerk"
  • Edelsteenslijperij Lange
  • het Bergamtsmuseum en natuurlijk het huis van Sneeuwwitje

Kupfererzbergwerk Bertsch

Er bestaat de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de oude mijngangen van de koperertsmijn. Dit kan het hele jaar door van 14.00 uur tot 16.00 uur, behalve in de maanden december en januari. De paden door de mijn zijn goed onderhouden en niet moeilijk te belopen.

De edelsteenslijperij van de familie Lange is een begrip in de wijde omgeving. Hier wordt bijna elk type steen verzaagd en geslepen. De slijperij is op bepaalde tijden te bezoeken, maar de daarnaast gevestigde winkel is vaker geopend.

Het dorp van sneeuwwitje, waar men een wandeling kan maken met sneeuwwitje en de 7 dwergen. Voor erg moedige kinderen is er met een kaarslamp een avondtocht te maken. Van April tot Oktober iedere 1e en 3e zaterdag in de maand.

koperertsmijn

Koperertsmijn in Bergfreiheit.

Zeven dwergen

Beelden van de zeven dwergen van sneeuwitje.

speelparadijs Aquapark

Aquapark bij Edersee


Aquapark Edersee

Het aquapark is een waterspeelplaats. Hier is de Edersee nagemaakt in miniformaat. Deze locatie, waar je geen entree voor hoeft te betalen, is voor kinderen een klein speelparadijs. Het is prima te combineren met een bezoek aan de stuwdam.

Gewoon in alle rust genieten van omgeving, op het water ronddobberen in een gehuurd bootje op de Edersee of heerlijk eten in diverse restaurants, te veel om op te noemen en legio mogelijkheden!
Kortom, een omgeving om tot rust te komen en er even helemaal lekker tussenuit te zijn.


Gebroeders Grimm museum Kassel

De beroemdste sprookjesvertellers zijn de gebroeders Grimm. In het Duitse Kassel is een heel museum aan hen gewijd. De gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm behoren tot de belangrijkste Duitse sprookjesverzamelaars. Zij leverden echter ook een belangrijke bijdrage aan de Duitse taal en literatuurwetenschap (Jacob was taalkundige), de geschiedschrijving, kennis van oude mythes en ze schreven zelfs politieke werken.

Gebroeders Grimm

Standbeeld van sprookjesvertellers en verzamelaars Gebroeders Grimm

Al deze uiteenlopende aspecten komen aan bod tijdens een boeiende langdurige expo in het 'Brüder Grimm Museum' in Kassel. Daar staat ook de authentieke versie van hun beroemde sprookjesboek tentoon, dat uitgroeide tot het meest gelezen en meest verspreide boek uit de Duitse cultuurgeschiedenis. Het museum schetst natuurlijk ook uitgebreid de levensloop van deze twee beroemde broers,maar er is ook veel aandacht voor het werk van de schilderende broer, Ludwig Emil Grimm, die als romantisch tekenaar en etser naam heeft gemaakt.


Hessencourrier Kassel

De stoomtrein met historische diesellokomotieven toont de ontwikkeling van de laatste 100 jaar van de personenwagons van de Hessiche locale spoorbanen en de zijsporen. Robuust maar geenszins ongemakkelijk, beleeft u de rit in wagons van verschillende Hessische lokale spoorbanen. Het traject van de HESSENCOURRIER voert door de afwisselende Middelgebergte van Kassel naar Naumburg. Op de lange hellingen slepen de stoomlocomotiven van de HESSENCOURRIER zich met de krachtige stoomuitstoot bergopwaarts. Bij de halte in een station mogen de kinderen meekijken over de schouder van de stoker. Conducteurs in historische uniformen begleiden de treinen en in de buffetwagen zorgen de vrijwilligers ook voor de inwendige mens.

Hessencourrier
Hessencourrier, Stoomtreinmuseum in Noord-Hessen.