beukenblad uitzicht vakantiehuis sauerland

Natuur in omgeving van het Sauerland

ongerepte natuur in hessen

Ongerepte natuur in Sauerland


Natuur rondom Frankenau

De vakantiewoning is gelegen in het natuurgebied van het Natuur- en Nationaalpark Kellerwald-Edersee. Uitzonderlijk mooi natuurgebied met een van de grootste beukenbossen van Europa en toegevoegd aan de lijst van Natuurwerelderfgoed van UNESCO. Vele prachtige wandelroutes laten u de weldaad ervaren van dit bijzondere natuurgebied.

Met een beetje geluk ziet een hert of vos, die u verrast aankijkt. Deze omgeving biedt veel mogelijkheden voor de echte wandelaar. Vele erkende wandelroutes voeren u door de prachtige natuur van bossen en glooiende velden. Langs ons huisje loopt de wandelroute de Kellerwaldsteig. Niet geoefende wandelaars kunnen hier ook zeker terecht, er zijn vele goed begaanbare routes in de omgeving. Langere en korte wandelroutes laten u de nagenoeg ongerepte natuur van dit unieke gebied ervaren.


Dieren van het Kellerwald

Er is veel te beleven in de natuur bij ons vakantiehuis. Het is nog vroeg in de ochtend en een eekhoorn zit te knabbelen aan een dennenappel in een larchboom. Vogels zingen het hoogste lied en roofvogels zweven hoog in de lucht op zoek naar hun prooi op de grond. Even later zie je een vos van heel dichtbij niet bewust van je aanwezigheid. Roofvogels worden opgeschrikt en vliegen weg van hun voederplek in het bos, bezaaid met veren van hun prooi. Een nieuwschierig jong wasbeertje laat zich aanschouwen hoog in een boom, om zich vervolgens opnieuw op een velige plek te verschuilen. Vanaf het wildobservatiepunt ziet u herten in al hun pracht of everzwijnen met hun jonge biggetjes. Enkele bijzondere ervaringen die ons dichter bij de natuur brengen.

Eekhoorn

Eekhoorn in de boom bij ons huisje

Wasbeertje

Jonge wasbeer in boom van het Kellerwald

Beukebladeren

Beukenbladeren lichten op in het bos
van Kellerwlad Edersee


Prachtige natuur in direkte omgeving

In het voorjaar is het een gezellige boel in onze grote tuin. Het zit dan vol met de mooiste verschillende soorten vogels zoals de boomklever, specht, lijster, vink koolmees, putters enzovoorts. Allemaal zich tegoed doen van zaden en pinda's in de bomen. Een periode waarbij zij druk in de weer zijn met het maken van hun nesten. Je ziet vogels met felgekleurde buiken en kelen die pronken voor de vrouwtjes en hun het hof maken. Het is een gezellige schouwspel, om vrolijk van te worden!

Goudvinken

Goudvinken in de tuin van onze vakantiewoning in Sauerland - Duitsland. Vele vogels geven kleur aan de omgeving en verblijden ons met hun prachtige vogelgezang.

    Honden Internet Satelliet Televisie Roken Verboden